Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Αναστασιάδης: Oρατός ο κίνδυνος τουρκοποίησης των κατεχόμενων εδάφων μας

Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο το στάτους κβο, σημείωσε ότι είναι υποχρέωση αλλά και εθνική και φυσική ανάγκη να δοθεί το συντομότερο τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων

Anastasiadis

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προειδοποίησε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στον εφιαλτικό κίνδυνο της τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας». Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο το στάτους κβο, σημείωσε ότι είναι υποχρέωση αλλά και εθνική και φυσική ανάγκη να δοθεί το συντομότερο τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων. Οι ανησυχίες του Προέδρου εκφράστηκαν σε ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Στυλιανού Λένα, την οποία, λόγω του κυβερνητικού πένθους για τον Τάσο Μητσόπουλο, ανέγνωσε ο διευθυντής του Γραφείου του Παναγιώτης Αντωνίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε ότι ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου παραβιάζεται καταλυτικά και η δυνατότητα αποκατάστασής του απομακρύνεται σταθερά και επικίνδυνα. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι η επανένωση και η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επιδιώκονται είναι διεκδικήσεις για όλους τους Κύπριους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By