Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Αντισκάρι της Κρήτης

Εκτός από θερμοκήπια απειλούνται και κατοικίες

purosvestiki

Mαίνεται η φωτιά στο Αντισκάρι Ηρακλείου η οποία γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δίνουν δύσκολη μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Ο καιρός δυσκολεύει την κατάσβεση, καθώς οι άνεμοι ξεπερνούν τα 10 μποφώρ και οι προβλέψεις για τις επόμενες ώρες είναι δυσοίωνες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για ενίσχυση των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από θερμοκήπια απειλούνται και κατοικίες και γι” αυτό έχει ενισχύσει τις δυνάμεις κατάσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Η φωτιά έχει επεκταθεί προς την περιοχή του Λέντα.

Στο σημείο επιχειρούν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 44 άνδρες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 οχήματα των δήμων, 2 ελικόπτερα, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Σημειώνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και δύο χθεσινά πύρινα μέτωπα.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Κρήτη, σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, είναι στην κατηγορία 4, δηλαδή πολύ υψηλός και οι πυροσβεστικές αρχές σε όλο το νησί βρίσκονται σε επιφυλακή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By