Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Ανησυχία της Ουάσιγκτον για τον πιθανό πρέσβη του Ιράν στον ΟΗΕ

Το Ιράν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το όνομα του επόμενου πρεσβευτή του στα Ηνωμένα Έθνη

iran

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ανησυχία τους προς το Ιράν καθώς η Τεχεράνη πιθανότατα να ορίσει ως πρεσβευτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ έναν άνδρα που συνδέεται με την υπόθεση των αμερικανικών ομήρων στην Τεχεράνη το 1979.

Το Ιράν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το όνομα του επόμενου πρεσβευτή του στα Ηνωμένα Έθνη , αλλά ζητήθηκε από τις αμερικανικές αρχές να εκδοθεί βίζα για τον Αμπουταλεμπί Χαμίντ, ένας άνθρωπο που είχε ενταχθεί στην ομάδα των φοιτητών που συμμετείχαν στην κρίση των ομήρων του 1979 .

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει στο Ιράν τις ανησυχίες τους γι “αυτό» δήλωε η Μαρί Χαρφ αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Χαρφ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είχε ήδη πει και κατά το παρελθόν ότι ο διορισμός του Αμπουταλεμπί Χαμίντ θα είναι « εξαιρετικά ανησυχητικός ».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατ “αρχήν υποχρεωμένες να χορηγήσουν βίζα στους διπλωμάτες που εργάζονται στα Ηνωμένα Έθνη καθώς η έδρα του ΟΗΕ βασίζεται στο έδαφός τους στη Νέα Υόρκη. Η Χαρφ όμως υπενθύμισε ωστόσο ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν εξαιρέσεις υπό ορισμένες συνθήκες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By