Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Αποδοκιμάστηκε ο Μπαρόζο κατά την άφιξή του στη Λαμπεντούζα

Στους 289 οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό

baroso1

Κάτοικοι της Λαμπεντούζα αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά την άφιξή του στο μικρό αυτό νησί το οποίο βρίσκεται 160 ναυτικά μίλια νότια της Σικελίας.

«Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν νέοι θάνατοι είναι να θεωρηθούμε ευρωπαϊκή επικράτεια», «θέλουμε απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση Λιβύης- Ρώμης», γράφουν τα πανό των κατοίκων.

«Δολοφόνοι», πρέπει να πάτε να δείτε πως ζούνε οι μετανάστες στο κέντρο προσωρινής κράτησης» φώναξαν οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα της επίσκεψης άλλαξε εσπευσμένα και συμπεριελήφθη, τελικά, και το κέντρο κράτησης μεταναστών και προσφύγων, το οποίο είναι σχεδόν πάντα υπερπλήρες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνοδεύεται από την επίτροπο αρμόδια για εσωτερικά θέματα Σεσίλια Μάλμστρομ, από τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα και από τον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Στο μεταξύ, ο προσωρινός απολογισμός του τραγικού ναυαγίου της περασμένης Παρασκευής, είναι διακόσιοι ογδόντα εννέα νεκροί.

Αναμένεται να εξακριβωθεί αν ο πρόεδρος της Κομισιόν θα εξαγγείλει νέα μέτρα βοήθειας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων και μια συνολική αλληλέγγυα «ανάληψη ευθύνης» από μέρους της Ευρώπης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By