Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Γερμανία: Σκληρές συγκρούσεις αστυνομικών με ακροδεξιούς

Τουλάχιστον σαράντα τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν

germania

Σαράντα τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις με χούλιγκαν στη διάρκεια συγκέντρωσης που οργανώθηκε από μια ακροδεξιά οργάνωση χθες, Κυριακή, στην Κολωνία (δυτική Γερμανία), ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Περίπου είκοσι βίαιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας. Πολλές ώρες μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους, ορισμένοι χούλιγκαν συνέχιζαν να προκαλούν ταραχές στο κέντρο της πόλης. Η ακροδεξιά και ισλαμοφοβική οργάνωση Pro NRW είχε οργανώσει αυτή τη συγκέντρωση, υπό την ονομασία «χούλιγκαν εναντίον σαλαφιστών». Τουλάχιστον 4.000 χούλιγκαν και μαχητικά μέλη της ακροδεξιάς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έκαναν χθες το απόγευμα πορεία σε τεταμένη ατμόσφαιρα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι», σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η αστυνομία, η οποία επιχειρούσε να ελέγξει τη διαδήλωση και να αποφύγει τα επεισόδια με περίπου 500 αντι-διαδηλωτές αριστερών οργανώσεων που ήταν επίσης παρόντες, έκανε στη διάρκεια του απογεύματος χρήση «δακρυγόνων, γκλομπ και εκτοξευτήρων ύδατος για να επιχειρήσει να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ενώ οι αστυνομικοί έγιναν στόχος ρίψεων μπουκαλιών, πετρών και κροτίδων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By