Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020

Γερμανική στήριξη από… αέρος

Την Αθήνα επέλεξε η Lufthansa για να κάνει την πρώτη παρουσίαση του νέου αεροσκάφους Boeing 747-8.

Του Νίκου Φιλιππίδη

Boeing747-8-Lufthansa-2Παρουσία δύο υπουργών της κυβέρνησης (Κωστή Χατζηδάκη και Όλγας Κεφαλογιάννη) προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το θηριώδες Boeing 747-8 της Lufthansa, καθώς η εταιρεία επέλεξε την Ελλάδα για να κάνει την πρώτη του επίσημη παρουσίαση του συγκεκριμένου αεροσκάφους στηρίζοντας εμπράκτως τον ελληνικό τουρισμό.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την εταιρία Boeing και το μεγαλύτερο σε μήκος -σε παραγωγή- επιβατικό αεροσκάφος του κόσμου.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το έβδομο που έχει παραλάβει η Lufthansa – είναι ολοκαίνουριο και προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών για την πρώτη του εμφάνιση εκτός Γερμανίας, πριν την έναρξη των τακτικών πτήσεών του, συμπληρώνοντας τον υφιστάμενο στόλο των αεροσκαφών B747-8 που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τη Lufthansa σε μακρινά δρομολόγια.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι είναι πιθανή μια ακόμα άφιξη το εντός της εβδομάδας, αυτή του αεροσκάφους 787 Dreamliner που έχει παραλάβει η Thomson Airways, η αεροπορική εταιρεία του tour operator και το οποίο στο πλαίσιο των δοκιμαστικών πτήσεων που θα κάνει, λέγεται ότι θα «επισκεφθεί» και δύο ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By