Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2019

Γερμανικός τύπος: Βαδίζουμε προς την άβυσσο! Καρφιά κατά του Λεβ…

«Βαδίζουμε προς την άβυσσο!». Ένα μόνο απόσπασμα από τον γερμανικό τύπο που ασκεί έντονη κριτική για την τακτική και τις επιλογές του Γιόακιμ Λεβ και τον… καρφώνει άγρια!

LEBBBGERM

«Σίρλε και Οζίλ βρήκαν στόχο στην παράταση, Νόιερ ο καλύτερος όλων» γράφουν, πλέκοντας το εγκώμιο του -πραγματικά σπουδαίου- τερματοφύλακα: «Ο γίγαντας Νόιερ μας διατήρησε στο Μουντιάλ. Παρ” όλα αυτά, ο αποκλεισμός επικρέμαται εναντίον της Γαλλίας» προειδοποιεί η Bild.

«Εναντίον της Αλγερίας οι παίκτες μας πραγματοποίησαν την χειρότερη εμφάνιση σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και μία από τις πιο «ισχνές» στα χρόνια του Λεβ» συνεχίζει την κριτική η Bild. «Είναι σαφές: έτσι, θα αποκλειστούμε από τη Γαλλία στα προημιτελικά της Παρασκευής».

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον τίτλο. Αλλά πώς να το κάνουμε αυτό; Χωρίς μια σίγουρη άμυνα, χωρίς ταχύτητα στη μεσαία γραμμή και δίχως ευκαιρίες στο αντίπαλο τέρμα;» αναρωτιέται η εφημερίδα.

«Κοπιώδης νίκη της γερμανικής ομάδας εναντίον της Αλγερίας. Βάδισμα προς την άβυσσο» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του Der Spiegel. «Η Εθνική Γερμανίας είχε μεγάλα προβλήματα για να νικήσει την Αλγερία με 2-1. Η άμυνα έδειξε τρομακτικό έλλειμμα, η επίθεση σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες. Ωστόσο, ο προπονητής Λεβ δεν αλλάζει το σύστημα παιχνιδιού του» σημειώνεται.

«Σχεδόν αποκλεισμένοι από μια ομάδα δευτέρου επιπέδου» είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, που συνεχίζει: «Πίσω, μεγάλα προβλήματα. Μπροστά, τουλάχιστον, φρόντισε ο Αντρέ Σίρλε. Η γερμανική Εθνική ομάδα ξεπέρασε δύσκολα τον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ αγώνων, απέφυγε την πτώση και χρειάστηκε επιπλέον χρόνο για να νικήσει την Αλγερία 2-1».

Ακόμη και η Frankfurter Allgemeine Zeitung ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τον τρόπο παιχνιδιού της Γερμανίας. «Το σύστημα παιχνιδιού του Γιόαχιμ Λεβ έφτασε στο όριό του εναντίον της Αλγερίας» αναφέρει η εφημερίδα, η οποία συστήνει στον ομοσπονδιακό εκλέκτορα να ξανασκεφτεί την αμυντική λειτουργία ενόψει του αγώνα με τη Γαλλία. Από την πλευρά του, το αθλητικό περιοδικό Kicker υπενθυμίζει ότι «το παιχνίδι κυριαρχίας είναι άλλο πράγμα» και σημειώνει πως η γερμανική ομάδα κατάφερε να επιβιώσει χάρη στην μεγάλη ατομική ποιότητα των παικτών της στην επίθεση.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας των πάντσερ με την Αλγερία δημιούργησε ρεκόρ τηλεθέασης στη Γερμανία, καθώς τον παρακολούθησαν περίπου 28 εκατομμύρια άτομα.

By