Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Για δεύτερη μέρα απεργούν οι πιλότοι της Lufthansa

Ένατη απεργία σε 7 μήνες

lufthansa

Την απεργιακή τους κινητοποίηση, η οποία έχει πλέον επεκταθεί και στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa. Σχεδόν το σύνολο των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ματαιώθηκε σήμερα.

Η απεργία, η ένατη από τον Απρίλιο, ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και έπληξε τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Από τις 06.00 τοπική ώρα σήμερα, και μέχρι τα μεσάνυκτα, αφορά και τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Εκπρόσωπος του γερμανικού αερομεταφορέα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η απεργία θα προκαλέσει τη ματαίωση 1.511 πτήσεων σε διάστημα δύο ημερών, ανάμεσά τους σχεδόν το σύνολο των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και το ήμισυ των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Οι πιλότοι της Lufthansa αντιτίθενται στην μεταβολή των όρων συνταξιοδότησης. Οι διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση της εταιρείας βρίσκονται στο σημείο μηδέν και από το τέλος του Αυγούστου έχουν πολλαπλασιασθεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνει το συνδικάτο Cockpit, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στην εταιρεία και τις θυγατρικές της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By