Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2019

Δημοσκόπηση «Metron Analysis»: Προβάδισμα 4,9% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή

dimoskopisi

Δημοσκόπηση της «Metron Analysis» που θα δημοσιεύσει αύριο η εφημερίδα «Παραπολιτικά», δείχνει προβάδισμα 4,9 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να υποστηρίζει ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, έναντι 18,8% της ΝΔ. Το Ποτάμι καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 6,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή περιορίζεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,5%. Από 3,4 % παίρνουν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και για πρώτη φορά εμφανίζεται το ΛΑΟΣ, με ποσοστό 2%. Ακόμη 9,2% απαντούν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα, 17,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι ή «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ ποσοστό 5,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν «Δεν θα ψηφίσω».

Στο «Αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει, έναντι των 33% που πιστεύει πως μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και 9% που απαντούν ΔΞ/ΔΑ.

Tο 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά «Κανέναν».

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6-10 Οκτωβρίου. Στην προηγούμενη της ίδιας εταιρείας που έγινε το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε προβάδισμα 2,6 μονάδων.

By