Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Εκκενώθηκε ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης, λόγω πυρκαγιάς

Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα υπόγεια του ουρανοξύστη Σαρντ

skyscraper

 

Οι βρετανικές αρχές απομάκρυναν σήμερα τον κόσμο από τον ψηλότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης, τον Σαρντ, ύψους σχεδόν 310 μέτρων, στο Λονδίνο, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στα υπόγεια του κτιρίου, σύμφωνα με την αστυνομία. Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή, ενώ η αστυνομία, η πυροσβεστική και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία επισήμανε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, οι αρχές προέβησαν στην απομάκρυνση του κόσμου από το 87όροφο κτίριο όταν εντοπίστηκε καπνός, ο οποίος προέρχεται από τα υπόγεια. Ωστόσο ο ίδιος επισήμανε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στον ουρανοξύστη. «Ερευνούμε για την πηγή του καπνού ο οποίος έρχεται από τα υπόγεια. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη προς το παρόν ότι πρόκειται για πυρκαγιά, αλλά ο κόσμος απομακρύνθηκε από το κτίριο για προληπτικούς λόγους», σημείωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Ο Σαρντ, ο ψηλότερος ουρανοξύστης στην Ευρώπη, έχει χτιστεί από την βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Η οικοδόμησή του ολοκληρώθηκε το 2012 και σε αυτόν στεγάζονται γραφεία, ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, εστιατόρια και διαμερίσματα.

By