Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Επίθεση Στρατούλη στην κυβέρνηση για τα εργασιακά

«Η κυβέρνηση πάει να τσακίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις»

stratoulis2

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την Τρόικα, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για «κατάργηση των συνδικαλιστικών διακιωμάτων για συνδιακλιστική δράση» και επισημαίνει πως η συγκυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να «τσακίσει» τις κοινωνικές αντιστάσεις. Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό να ανατρέψει, με την ψήφο του, την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στρατούλη

«Το μενού του σημερινού γεύματος του Υπουργού Εργασίας με την τρόικα περιελάμβανε ως κύριο πιάτο την κατ’ αρχή συμφωνία τους για συρρίκνωση έως κατάργηση των συνταγματικών δικαιωμάτων της ελεύθερης και απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τα οποία υποτίθεται ότι θα ξανασυμφωνήσουν οριστικά μετά από 2 μήνες. Ταυτόχρονα περιελάμβανε ως επιδόρπιο την επαναφορά ως προκλητικό δώρο στις μεγάλες επιχειρήσεις της ανταπεργίας (κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών των εργαζομένων), η οποία καταργήθηκε ως εργοδοτικό προνόμιο πριν 32 χρόνια.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τσακίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της και για να επιβάλλει στο λαό μας προς όφελος των κερδών της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων «επενδυτών» μισθούς, εργασιακές σχέσεις και συντάξεις «χώρας – σύγχρονης αποικίας», συνεχίζει τον αυταρχικό και αντικοινωνικό κατήφορό της που δεν έχει τέλος, βάζοντας σε διακινδύνευση πλέον την επιβίωση του λαού μας και την ίδια την δημοκρατία στη χώρα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν στα νέα αντιδημοκρατικά και αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης την αγωνιστική, μαζική, ενωτική απάντηση που της αρμόζει και να συμβάλλουν με τους αγώνες και την ψήφο τους στην ανατροπή της, πριν προλάβει να κατεδαφίσει ό,τι απέμεινε όρθιο σε αυτή την χώρα.»

By