Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Συρίας

Σκοτώνοντας 30 μέλη των δυνάμεων της Δαμασκού

petrelaio

Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Χομς εξαπέλυσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σκοτώνοντας 30 μέλη των δυνάμεων της Δαμασκού.

«Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης την επίθεση, η οποία διήρκεσε μέχρι τη νύκτα και κατόρθωσε να καταλάβει τμήματα του Αλ-Χάερ», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν, προσθέτοντας ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 30 φύλακες των εγκαταστάσεων και μέλη πολιτοφυλακών του συριακού καθεστώτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο απώλειες υπήρξαν και στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε τον Ιούλιο τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αλ-Χάερ από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι είχαν καταλάβει την περιοχή έπειτα από πολύνεκρες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την κατάληψη της περιοχής που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας. Οι περισσότεροι εξ αυτών εκτελέσθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει σειρά εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου στη Συρία και το Ιράκ, εξασφαλίζοντας σημαντική πηγή εσόδων, γεγονός που την καθιστά την «καλύτερα χρηματοδοτούμενη τρομοκρατική οργάνωση» στον κόσμο, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εκτίμηση του Ντέιβιντ Κοέν, υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η εξόρυξη πετρελαίου και η πώλησή του στην μαύρη αγορά αποφέρει περί το ένα εκατομμύριο δολάρια ημερησίως στην οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους από τα μέσα του Ιουνίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By