Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Πλέκει το εγκώμιο στους Γάλλους ο Σόιμπλε

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πρόοδο της ευρωζώνης αλλά και τις ενέργεις της γαλλικής κυβέρνησης.

fosphotos.com
fosphotos.com

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απονέμει εύσημα στη Γαλλία για τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο πεδίο της αντιμετώπισης της κρίσης.

«Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του προς την Rheinische Post ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπενθυμίζοντας ότι οι κανόνες του συμφώνου σταθερότητας είναι σαφείς. «Εάν εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης κριθεί αναγκαίο να παραταθεί η προθεσμία για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, αυτό θα είναι επιτρεπτό», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι η «η Γαλλία βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Αναφερόμενος στη διαχείριση της κρίσης, ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι η ευρωζώνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. «Βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο από ό,τι πριν από τρία χρόνια. Τα στοιχεία παραπέμπουν σε μια θετική εξέλιξη», λέει χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι οι δανειακές ανάγκες των χωρών της ευρωζώνης είναι σήμερα κατά 50% μειωμένες σε σχέση με το 2010. Ο κ. Σόιμπλε διαπιστώνει επίσης μείωση του κόστους εργασίας στην ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα σημείωσε το τελευταίο τρίμηνο πρωτογενές πλεόνασμα, επίσης η Ισπανία και η Ιταλία έχουν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις». Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη ζώνη του κοινού νομίσματος.

(Πηγή: DW)

By