Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

ΕQUAL: Το αυτοκίνητο για ανθρώπους σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η τεχνολογία γίνεται περισσότερο ανθρώπινη. Ακουμπώντας μάλιστα στις ανάγκες εκείνων των ομάδων που την χρειάζονται περισσότερο.

Επί παραδείγματι οι άνθρωποι σε αναπηρικό αμαξίδιο θα μπορούν πολύ σύντομα να κυκλοφορούν στο δρόμο με το δικό τους αυτοκίνητο.

equal660

Μια ομάδα ευφάνταστων μηχανικών στην Κροατία σχεδιάζουν το εν λόγω αυτοκίνητο και μάλιστα κάνουν εκστρατεία για να συγκεντρώσουν πόρους που θα τους επιτρέψουν να ολοκληρώσουν το έργο τους και να το θέσουν σε άμεση παραγωγή.

Η Absolute Design με έδρα την Κροατία απαρτίζεται από μηχανικούς και σχεδιαστές, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τη Lamborghini, τη McLaren, την Chrysler και την Alfa Romeo για την ανάπτυξη των concept οχημάτων του μέλλοντος, ενώ διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και αυτοκινήτων.

20131225155052-equal_front

Το αυτοκίνητο ονομάζεται EQUAL, και θα επιτρέπει στον άνθρωπο να μπαίνει με το αμαξίδιό του από το πίσω μέρος και να οδηγεί απρόσκοπτα. Εμφανισιακά μοιάζει με ένα Smart. Η διαφορά του έγκειται στο σύστημα εισόδου, όχι από δύο πλαϊνές πόρτες, αλλά από μία πόρτα στο πίσω μέρος, η οποία αποκαλύπτει μια μικρή ράμπα για το αναπηρικό αμαξίδιο.

«Λόγω της καινοτόμου κατασκευής και της χρήσης ηλεκτροκινητήρων στους πίσω τροχούς, δεν υπάρχει ανάγκη μηχανικής σύνδεσης μεταξύ των τροχών», εξηγούν οι σχεδιαστές. «Αυτό μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε μια κανονική ράμπα, ώστε ο χρήστης με αναπηρία να μπαίνει στο όχημα μόνος του και με απλό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να αποχωριστεί στιγμή το αμαξίδιό του.»

20131225155017-equal_storange

Οσο για το πως ο οδηγός αυτού του πρωτότυπου αυτοκινήτου θα μπορεί να οδηγεί, η απάντηση είναι απλή: το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι εργονομικά σχεδιασμένο, με τιμόνι που προσαρμόζεται και με μια συσκευή χειροκίνητου ελέγχου αντί για ποδομοχλούς. Υπάρχουν επίσης εύκολα προσβάσιμοι χώροι αποθήκευσης, κάτι που τα περισσότερα αυτοκίνητα ανάλογου μεγέθους δεν διαθέτουν.

Στη σελίδα της εκστρατείας τους στο Indiegogo, οι εμπνευστές του EQUAL δεν αναφέρονται στις τεχνικές προδιαγραφές, στην αυτονομία ή στην τιμή του οχήματος. Φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν 150.000 δολάρια για να κατασκευάσουν το πρωτότυπό τους και να ανοίξουν το δρόμο για την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πρώτα οχήματα θα μπορούσαν να είναι έτοιμα τον Απρίλιο του 2014.

 

[video_embed][/video_embed]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By