Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2020

Ζήτησαν από τον Ερντογάν να επιστρέψει πίσω βραβείο

«Γίνατε αδιαμφισβήτητα ο σφοδρότερος αντιισραηλινός ηγέτης του κόσμου»

erntogan

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εξελιχθεί στον «πιο αντιισραηλινό ηγέτη του κόσμου», υποστήριξε σήμερα μια οργάνωση Αμερικανών Ισραηλιτών, ζητώντας του να της επιστρέψει το βραβείο που του είχε απονείμει πριν από μια δεκαετία για τις προσπάθειες που κατέβαλε τότε για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Το Αμερικανικό Εβραϊκό Συμβούλιο (AJCongress) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη είχε βραβεύσει τον Ερντογάν το 2004 για τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας και τις προσπάθειές του για ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

«Τώρα, θέλουμε πίσω το βραβείο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Τζακ Ρόζεν, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Τούρκο πρωθυπουργό που φέρει ημερομηνία 23η Ιουλίου. Ο Ρόζεν μεταξύ άλλων επικαλείται τα σχόλια που έκανε ο Ερντογάν το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι το Ισραήλ «έχει ξεπεράσει σε βαρβαρότητα τον Χίτλερ».

«Μία δεκαετία αφότου σας δώσαμε το βραβείο μας, γίνατε αδιαμφισβήτητα ο σφοδρότερος αντιισραηλινός ηγέτης του κόσμου — εκτοξεύετε επικίνδυνες ρητορείες για πολιτικό όφελος και υποκινείτε τον τουρκικό πληθυσμό σε βία εναντίον του εβραϊκού λαού», συνεχίζει ο Ρόζεν.

By