Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2019

ΗΠΑ: Ζητούν αυξήσεις των μισθών οι εργαζομένοι στα φαστφουντάδικα

Οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες McDonald “s, Burger King, και Wendy καθώς και σε άλλα μεγάλα καταστήματα fast food ζητούν την αύξηση του ωριαίου μισθού τους κατά 15 δολάρια την ώρα

fastfood-workers

Καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας υψηλότερους μισθούς έκαναν εργαζόμενοι σε καταστήματα αλυσίδων γρήγορου φαγητού σε 150 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πενήντα-δύο εργαζόμενοι στο Ντιτρόιτ και 21 στη Νέα Υόρκη όμως συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Συλλήψεις έγιναν επίσης στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι εργαζόμενοι στον κλάδο των έτοιμων φαγητών στην πόλη της Νέας Υόρκης ενώθηκαν με εκατοντάδες υποστηρικτές τους σε μια πορεία μέσα από την Times Square όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κοντά σε ένα μεγάλο κατάστημα McDonald “s στην Times Square.

Οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες McDonald “s, Burger King, και Wendy καθώς και σε άλλα μεγάλα καταστήματα fast food ζητούν την αύξηση του ωριαίου μισθού τους κατά 15 δολάρια την ώρα και το δικαίωμα να σχηματίσουν μια ένωση χωρίς να υποστούν αντίποινα.

Ο τρέχον κατώτατος μισθό στις Ηνωμένες Πολιτείες ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία και κυμαίνεται από περίπου 7.50 δολάρια την ώρα έως περίπου 11 δολάρια την ώρα. Οι διαδηλώσεις ήταν οι τελευταίες σε μια σειρά από απεργίες μιας ημέρας των εργαζομένων στα fast food που χρονολογούνται από το Νοέμβριο του 2012.

By