Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2019

Η βόλτα της Μέρκελ στην Αθήνα

Ολιγόωρη θα είναι η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελάριου στην Ελλάδα την Παρασκευή

samaras-merkel640

Στον απόηχο της επιτυχούς εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αναμένεται σήμερα στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Το πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς, ακολούθως, δε στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Από μόνη της η επίσκεψη της κ. Μέρκελ συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς μάλιστα συνδυάζεται με την υπερκάλυψη του στόχου του δανεισμού, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές. Σύμφωνα δε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις δηλώσεις της η κ. Μέρκελ θα εξάρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού και θα τονίσει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

By