Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2020

Η ΝΕΡΙΤ αγοράζει παντελόνια και πουκάμισα προς 300 ευρώ

Στη ΝΕΡΙΤ λεφτά υπάρχουν! Και για στολές! Οχι όμως ό,τι κι ό,τι. Κάτι λιγότερο από …Αρμάνι.

1

Πόσο χρήματα δίνετε για ένα πουκάμισο και ένα παντελόνι; Και πόσα θα πληρώνατε αν αγοράζατε συνολικά 55 πουκάμισα και 55 παντελόνια; Αν κρίνουμε από τη ΝΕΡΙΤ μια καλή τιμή για μια τέτοιου μεγέθους παραγγελία είναι σχεδόν 300 ευρώ το κάθε σύνολο! Κι όμως δεν είναι καθόλου πλάκα, αλλά -κωμικοτραγική έως εξοργιστική- πραγματικότητα…

Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, αποφάσισε την αγορά 55 ενδυμασιών από την εταιρεία VASANTO ΕΠΕ, δηλαδή 55 πουκάμισα και 55 παντελόνια που προορίζονται για τις εμφανίσεις των μελών της ορχήστρας των Μουσικών Συνόλων, αντί του ποσού των 15.675 ευρώ! Της στοιχίζει δηλαδή, η κάθε ενδυμασία (παντελόνι – πουκάμισο) ποσό ύψους 285 ευρώ! Πώς… είπατε; Τσάμπα πράμα; Το ακριβώς αντίθετο.

Μια ματιά στις τιμές των μαγαζιών -στη λιανική- δεδομένης της οικονομικής κρίσης δείχνει ότι στην τιμή των 60-80 ευρώ μπορείς να βρεις ακόμα και «επώνυμα» αντρικά παντελόνια, ενώ σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα μπορείς να βρεις πουκάμισα. Δεδομένου δε, ότι πρόκειται για μια παραγγελία 55 ενδυμασιών (σύνολο 110 κομματιών) είναι προφανές ότι οι τιμές είναι κατά πολύ χαμηλότερες.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Νίκο Γιαννέτο, (της γνωστής επώνυμης και πολυτελούς φίρμας) γνώστη και με πολυετή εμπειρία της αγοράς ανδρικών ρούχων και σύμβουλο του Εμπορικού Συλλόγου. Με βάση την εμπειρία του από την αγορά σήμερα, ρωτήσαμε πόσο κοστίζει ένα καλό παντελόνι κι ένα καλό αντρικό πουκάμισο σήμερα. «Ο χώρος του ενδύματος είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος» διευκρινίζει, ωστόσο όταν ζητάμε να βάλει ένα όριο με βάση πάντα τις τιμές της αγοράς (όχι τις υψηλότερες, ούτε τις χαμηλότερες), είναι σαφής:

«Για ένα καλό παντελόνι, η τιμή κινείται μεταξύ 100 και 150 ευρώ και για ένα πουκάμισο από 60-100». Οσο για το πώς σχολιάζει την τιμή των περίπου 285 ευρώ για ένα παντελόνι κι ένα πουκάμισο; «Με τόσα, θα μπορούσε κάποιος να ραφτεί και σε μας…»

Ε, ΝΕΡΙΤ είναι αυτή, σε βιοτεχνία θα ραφτεί;

Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι με βάση τις τιμές της αγοράς, με ένα ποσό 200 ευρώ μπορείς να εξασφαλίσεις μια απολύτως αξιοπρεπή αντρική ενδυμασία για τα μέλη μιας ορχήστρας. Πόσο θα τα πληρώσει η ΝΕΡΙΤ – η οποία δημιουργήθηκε πάνω στο «μαύρο» της ΕΡΤ με «σημαία» τη σωστή οικονομική διαχείριση; Σχεδόν… κατά 50% ακριβότερα, αφού η κάθε ενδυμασία θα της στοιχίσει 285 ευρώ! Λεφτά -στη ΝΕΡΙΤ- υπάρχουν, προφανώς και της περισσεύουν…

Εδώ έχει ενδιαφέρον να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα έκανε αίσθηση η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος σε μια χώρα όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας, συνέστησε στις νοικοκυρές όταν πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ να αναζητούν τα πιο φτηνά προϊόντα, τις πιο φτηνές μάρκες. Να μην πηγαίνουν για ψώνια «…σαν το παγώνι» – όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για τη ΝΕΡΙΤ, η οποία αγοράζει σε… τιμή προσφοράς 285 ευρώ ένα πουκάμισο κι ένα παντελόνι, τι ακριβώς έχει η κυβέρνηση να πει;

1 2

ΠΗΓΗ: thetoc

By