Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Κίνα: Έκκληση στη Μαλαισία για εντατικοποίηση των ερευνών για το αεροσκάφος

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ακόμη δεν υπάρχουν ίχνη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

map-malaysia

Ο Kινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ κάλεσε σήμερα τη Μαλαισία να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης αναφορικά με το Μπόινγκ των Αερογραμμών της Μαλαισίας που εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο και χάθηκε από τα ραντάρ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Την έκκλησή του έκανε ο Λι στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Mαλαισιανό ομόλογό του Νατζίμπ Ραζάκ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ακόμη δεν υπάρχουν ίχνη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας με 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα.

Ο ίδιος είπε ότι οι επιχειρήσεις εντοπισμού του σε μία περιοχή που εκτείνεται από τη Μαλαισία μέχρι την νότια ακτή του Βιετνάμ έχουν εντατικοποιηθεί.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιλιέ πρότεινε σήμερα στις αρχές του Βιετνάμ και της Μαλαισίας βοήθεια από τη Γαλλία στις επιχειρήσεις έρευνας. Σύμφωνα με την λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα η Μalaysia Airlines, στο αεροσκάφος επέβαιναν και δύο Γάλλοι.

By