Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Καμμένος: «Όποιος αντέχει μένει στο πλοίο»

Αιχμές για τους δύο βουλευτές που ανακοίνωσαν σήμερα την ανεξαρτητοποίησή τους άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος

Kammenos-epistolh800

 

«Η πίεση που ασκείται σε κάποιους από εμάς ξεπερνάει τα όρια και τις δυνατότητές τους. Όποιος αντέχει μένει στο πλοίο, όποιος δεν αντέχει εγκαταλείπει» είπε ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση της Χρυσούλας Γιαταγάνα και του Κώστα Γιοβανόπουλου σε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η έκτακτη συνεδρίαση έγινε για να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στο κόμμα μετά και την ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών. Ο Πάνος Καμμένος έλεγε σε συνεργάτες του ότι υπήρξαν ασφυκτικές πιέσεις κατά ορισμένων βουλευτών «με κάθε τρόπο».

Οι βουλευτές που πήραν τον λόγο, εξέφρασαν τόσο τον προβληματισμό τους για τον χρόνο εκδήλωσης της ανεξαρτητοποίησης, όσο και την έκπληξή τους. Χαρακτήρισαν δε το γεγονός ως «κεραυνό εν αιθρία».

Νωρίτερα ο Κ. Γιοβανόπουλος και η Χρ. Γιαταγάνα με κοινή τους δήλωση εξηγούσαν τους λόγους αποχώρησης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους ΑΝΕΛ οι Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος
Σύμφωνα με τη δήλωση, «όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς… Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα».

Να σημειωθεί ότι η κ. Γιαταγάνα είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για την απόφαση του κόμματος να στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ιστορικό των αποχωρήσεων

Η κρίση που ξέσπασε στους Ανεξάρτητους Έλληνες με την αποχώρηση των δυο βουλευτών είναι η τρίτη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και βρίσκει πια το κόμμα με πέντε λιγότερους βουλευτές, απ” όσους είχε εκλέξει τον Ιούνιο του 2012.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και έντονες διαφωνίες με τον Πάνο Καμμένο, αποχώρησαν ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Κουράκος, μαζί με τον τότε εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Χρήστο Ζώη.

Από αυτή την εξέλιξη, προέκυψε η Νέα Μέρα με επικεφαλής τον Χρήστο Ζώη, που σήμερα συνεργάζεται με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό του Βύρωνα Πολύδωρα, ο δε Κώστας Μαρκόπουλος επέστρεψε στη ΝΔ.

Πριν από λίγους μήνες -και συγκεκριμένα στις αρχές Ιανουαρίου του 2014- διαγράφεται ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής, εξαιτίας της μη προσέλευσής του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος και στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ που ακολούθησε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εσωκομματικά θέματα που είχαν προκύψει στο εσωτερικό του κόμματος. Είχε προηγηθεί έντονη αμφισβήτηση και κριτική του κ. Νταβρή κατά του κ. Καμμένου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By