Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Κατάφερε να δραπετεύσει μετά από δέκα χρόνια

Μία γυναίκα που είχε απαχθεί για περίπου 10 χρόνια, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και είχε αναγκαστεί να παντρευτεί τον απαγωγέα της, κατάφερε να δραπετεύσει αφότου επικοινώνησε μέσω του Facebook με την αδελφή της

garcia

Μία γυναίκα που είχε απαχθεί για περίπου 10 χρόνια, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και είχε αναγκαστεί να παντρευτεί τον απαγωγέα της, κατάφερε να δραπετεύσει αφότου επικοινώνησε μέσω του Facebook με την αδελφή της, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η αστυνομία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Σάντα Άνα, ο Ισίντρο Γκαρσία, 41 ετών, κρατείται από τις αρχές αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απαγωγή. Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Η νεαρή κοπέλα ήταν μόλις 15 ετών όταν ο Γκαρσία την απήγαγε, με τον οποίο εκείνο το διάστημα διατηρούσε ρομαντικές σχέσεις, δήλωσε το θύμα στους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της Καλιφόρνια, ο Γκαρσία κλείδωσε την πλέον 25χρονη στο γκαράζ του σπιτιού του, λέγοντάς της ότι η οικογένειά της έχει σταματήσει να την ψάχνει και ότι θα εκδιώκονταν από τη χώρα σε περίπτωση που αυτή αποκάλυπτε το οτιδήποτε.

Ο Γκαρσία εξέδωσε για την κοπέλα πλαστά χαρτιά και την ανάγκασε να τον παντρευτεί το 2007. Η κοπέλα υπέστη παρατεταμένη σωματική, σεξουαλική και ψυχική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, ενώ το 2012 απέκτησε ένα παιδί.

Το θύμα πρόσφατα βρήκε το θάρρος να επικοινωνήσει με την αδελφή της μέσω του Facebook και «στη συνέχεια με τις αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

By