Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Κορκίδης:Οι συνδικαλιστές να δείξουν υπευθυνότητα

 «Επιδείξτε κοινωνική αλληλεγγύη»

korkidis

Υπευθυνότητα και σεβασμό στα δικαιώματα του Έλληνα καταναλωτή ζητά από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την απόφαση των εργαζομένων στη ΔΕΗ να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Κορκίδης επικοινώνησε με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ και, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, τον διαβεβαίωσαν ότι οι διακοπές της ηλεκτροδότησης θα είναι μικρής χρονικής διάρκειας, ωστόσο επισημάνει πως οι συνδιακλιστές πρέπει να δείξουν «κοινωνική αλληλεγγύη» την ώρα που επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κορκίδη

«Η κοινωνία και η αγορά δεν αντέχουν ούτε άλλα οικονομικά ούτε ηλεκτρικά “μπλακ-άουτ”.

…Έπειτα από σχετική ενημέρωση που υπήρξε από το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι, σε καμία περιοχή της χώρας δεν θα υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης, άνω των 20 λεπτών και, όπου συμβεί, να επικοινωνούμε μαζί τους. Ωστόσο, τη στιγμή που ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει την πιο κρίσιμη μάχη για την επιβίωσή του, ζητάμε την κατανόηση και συνεργασία από πλευράς των συνδικαλιστών, καθώς οφείλουμε να επιδείξουμε όλοι την απαραίτητη κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συνεννόησης, σεβόμενοι η μια κοινωνική και εργασιακή ομάδα την άλλη.

Κατ’ επέκταση, ο επιχειρηματικός κόσμος απευθύνει παράκληση, ώστε το κόστος των κινητοποιήσεων να μην οδηγήσει σε καταστροφικές επιπτώσεις για την αγορά, η οποία δοκιμάζεται, εν μέσω μάλιστα μιας κρίσιμης θερινής τουριστικής περιόδου. Υπενθυμίζουμε ότι, το 2011 αντίστοιχες κινητοποιήσεις στοίχισαν στη ΔΕΗ 4 εκατ. ευρώ ανά ημέρα και ζημιές πολλών εκατ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να απεργούν, αλλά ζητάμε από τους απεργούς να δείξουν υπευθυνότητα και να σεβαστούν τα δικαιώματα του Έλληνα καταναλωτή…».

By