Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Είχε προαναγγείλει την παραίτηση του ο Τέρενς Κουίκ

Ο διάλογος του με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο twitter – Σοκ στους Ανεξάρτητους Έλληνες – Άγνοια δηλώνει ο Καμμένος

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Σάλος έχει προκληθεί στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μετά τις αποχωρήσεις στελεχών (Χρήστος Ζώης, Μιχάλης Γιαννάκης, Γιάννης Μανώλης, Κώστας Μαρκόπουλος κ.α.) που δημιούργησαν την Νέα Μέρα, χθες,ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Ο ίδιος ο Τέρενς Κουίκ επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την υποβολή της παραίτησής του, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση, ενώ δεν διευκρίνισε εάν απέστειλε επιστολή παραίτησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ.Κουίκ από τη Ρόδο όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας στις περιφέρειες των οποίων έχει αναλάβει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση αφού το κόμμα του δεν εξέλεξε βουλευτή, ανέφερε ότι δεν έχει να πει τίποτε παραπάνω απ” ότι λέει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, και όπου παραθέτει την πολιτική δραστηριότητά του και το πρόγραμμα της εξαήμερης περιοδείας του σε περιοχές της χώρας, ενώ αναφέρει και την υποβολή της παραίτησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής από τη Νίσυρο, είπε σε στενό του συνεργάτη ότι δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για την παραίτηση του Τέρενς Κουίκ, και πως δεν έχει σταλεί καμία επιστολή στον ίδιο ή στο κόμμα, ούτε υποβλήθηκε προφορικά καμία παραίτηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Καμμένος συνομίλησε σήμερα με τον γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Μελά, ο οποίος τον ενημέρωσε για «τις προθέσεις του Τέρενς Κουίκ να παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου» αλλά φέρεται να είπε πως ακόμη δεν είχε λάβει καμία επιστολή παραίτησης.

Η επίσημη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει την αποστολή επιστολής παραίτησης στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στον πρόεδρο του κόμματος. Ορισμένες πληροφορίες (parapolitika.gr) αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος προτίθεται να τον απομακρύνει από την ΚΟ της ΑΝΕΛ.

Το τελευταίο διάστημα πάντως, ο κ. Κουίκ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο της παραίτησης του, αλλά και αιχμές εναντίον κάποιων μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Είναι ενδεικτικός ο διάλογος που είχε το Πάσχα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter με τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου αλλά και με φίλο του κόμματος των ΑΝΕΛ.

Κουίκ Χατζηνικολάου

 

Στιγμιότυπο 2013-05-20, 12.39.45 AM

 

 

By