Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Κρίσιμη σύσκεψη Αρβανιτόπουλου με ΟΛΜΕ την Τετάρτη του Πάσχα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων, την περίοδο των πανελλαδικών.

kathigitesΤην επόμενη Τετάρτη θα συναντηθεί στο υπουργείο Παιδείας ο Κώστας Αρβανιτοπουλος με την ΟΛΜΕ, για να τους ενημερώσει για την εφαρμογή της δίωρης αύξησης του ωραρίου.

Σημειώνεται ότι  ανοιχτό το ενδεχόμενο της κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων αφήνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου – σκούπα που προβλέπει αύξηση των ωρών διδασκαλίας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ «η κυβέρνηση σαν τον κλέφτη προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%, προωθεί ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, προωθεί την υπογραφή Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας». Παράλληλα η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για περικοπές δαπανών για την εκπαίδευση σημειώνοντας πως αν ψηφιστούν τα μέτρα «ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που εισάγει το νομοσχέδιο, θα είναι αυξημένο κατά δύο ώρες, και όχι κατά τέσσερις όπως είχε αρχικά εννοηθεί, το ωράριο απασχόλησης των εκπαιδευτικών που έχουν περισσότερα από 20 χρόνια προϋπηρεσίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, η παρανόηση για τον αριθμό των επιπλέον ωρών οφείλεται σε λάθος ερμηνεία της εγκυκλίου που διέρρευσε . Η αύξηση κατά δύο ώρες θα γίνει οριζόντια και σε κάθε επίπεδο ωραρίου των εκπαιδευτικών, ενώ θα ισχύσει μόνο για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εκείνους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μην έχουν καμία μεταβολή στο ωράριό τους. Παράλληλα, στο νόμο υπάρχει πρόβλεψη ούτως ώστε να αποφευχθούν απολύσεις εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς οι καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορούν να απασχολούνται τις δύο επιπλέον ώρες για ενισχυτική διδασκαλία ή για αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, στο σχολείο που υπηρετούν ή σε άλλο σχολείο του ίδιου ιδιοκτήτη που λειτουργεί στην ίδια πόλη.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By