Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2019

Κύπρος: Παραίτηση Λακκοτρύπη από το ΔΗΚΟ λόγω της αποχώρησης από την κυβέρνηση

Εκτός της κυβέρνησης Αναστασιάδη και οι υπουργοί Άμυνας, Υγείας και Παιδείας

lakki

Ο παραιτηθείς υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοκτρύπης ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, ότι αποχωρεί από τις τάξεις του ΔΗΚΟ, του οποίου ήταν μέλος, αντιδρώντας στην απόφαση του κόμματος να αποχωρήσει σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή από την κυβέρνηση.

Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρει ότι τον βρίσκει κάθετα αντίθετο η χρονική στιγμή κατά την οποία το ΔΗΚΟ επέλεξε να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα και προσθέτει ότι θεωρεί πως «σ” αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύει ο Κυπριακός Ελληνισμός, με μια νέα διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού να βρίσκεται σε εξέλιξη και την οικονομία να είναι στην κρισιμότερή της καμπή, η ιστορία του ΔΗΚΟ επιβάλλει την παρουσία του Κόμματος στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων».

Η ΚΕ του ΔΗΚΟ αποφάσισε να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση οι υπουργοί του κόμματος, λόγω διαφωνιών στο κυπριακό. Εκτός του κ. Λακκοτρύπη αποχώρησαν επίσης οι υπουργοί Άμυνας, Υγείας και Παιδείας.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Λακκοτρύπη δήλωσε: «Η απόφαση του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη να υποβάλει παραίτηση από το Δημοκρατικό Κόμμα είναι σεβαστή όπως σεβαστές είναι και οι προσωπικές φιλοδοξίες και σχεδιασμοί του».

 

 

By