Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Μέλος του «eCommerce Europe» η Ελλάδα

Ο κύκλος εργασιών του ηλεκτρονικού εμπορίου ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ για το 2013

blog-online-shopping

Μέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού για το ηλεκτρονικό εμπόριο «eCommerce Europe» έγινε η Ελλάδα, με την επίσημη τελετή ένταξης της χώρας μας στον οργανισμό, ως 12ου μέλους, να έχει προγραμματισθεί για τις 13 Μαρτίου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

Οι δύο φορείς, GRECA (Greek eCommerce Association) – ΕΣΗΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου) – και eCommerce Europe, είχαν ξεκινήσει τις συνομιλίες τους στις αρχές του 2013 και σήμερα ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους.

Με την προσχώρησή της στον eCommerce Europe, η Ελλάδα, μέσω του GRECA, θα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων για τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος σημειώνεται ότι στη χώρα μας ξεπέρασε σε τζίρο τα 3 δισ. ευρώ το 2013. Οι υπόλοιπες 11 ευρωπαϊκές χώρες που απαρτίζουν τον οργανισμό είναι οι: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Δανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία και Φινλανδία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γινόμαστε μέλος του eCommerce Europe, καθώς χρειαζόμαστε την εξωστρέφεια στον κλάδο μας. Πλέον θα μπορούμε να συνομιλούμε και συναποφασίζουμε με τους ευρωπαίους συνάδελφούς μας, για θέματα που θα ενισχύσουν την εθνική μας στρατηγική στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με έμφαση φυσικά στις εξαγωγές», δήλωσε ο πρόεδρος του δ.σ. του GRECA, Νίκος Γουλής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δ.σ. του eCommerce Europe, François Momboisse ανέφερε: «Με ενθουσιασμό υποδεχθήκαμε την Ελλάδα στους κόλπους του eCommerce Europe. Όταν βλέπαμε ότι ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ανέβαινε με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη, αψηφώντας την κρίση στην οικονομία σας, καταλάβαμε την δυναμική που έχετε σαν χώρα. Είναι εντυπωσιακή η ανάπτυξη που είχατε την τελευταία 3ετία, ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε με αντίστοιχους ρυθμούς και με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By