Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Με αγροτικούς φορείς από την Ημαθία θα συναντηθεί αύριο ο Β. Αποστόλου

“Αυτά που έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει ως προεδρεύουσα της ΕΕ, όταν ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία, οφείλει να τα κάνει έστω και τώρα”

ta-grafeia-tou-syriza-stin-plateia-koumoundourou-sima-logotupo

Να διαφωνήσει με τα μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας -και να δεσμευτεί για τη διάθεση στην κατανάλωση της αγροτικής παραγωγής που παραμένει στα ψυγεία- καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του  βουλευτή Βαγγέλη Αποστόλου, συντονιστή ΕΕΚΕ αγροτικών θεμάτων της Κ.Ο. του κόμματος.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “αυτά που έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει ως προεδρεύουσα της ΕΕ, όταν ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία, οφείλει να τα κάνει έστω και τώρα”.

Συγκεκριμένα:

1) Αφού διαφωνήσει με τα μέτρα της ΕΕ, να καταστήσει σαφές στη Ρωσία ότι οι λαοί της Ευρώπης, όπως στη προκειμένη περίπτωση το ασθενέστερο κομμάτι της, οι αγρότες, δεν πρέπει να μετατρέπονται σε θύματα αντιπαραθέσεων σκοπιμοτήτων.

2) Να δεσμευτεί ότι η παραγωγή των αγροτών δεν θα μπει σε πορεία απόσυρσης προς τις χωματερές, αφού λίγα είναι τα νωπά προϊόντα που δεν μπορούν να φτάσουν έγκαιρα στη κατανάλωση και αναγκαστικά θα καταστραφούν, ενώ τα υπόλοιπα μπορούν να διοχετευθούν με ευθύνη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες και

3) Να αντιληφθεί ότι τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται μέσα από τη διπλωματία της αγοράς, όπου η απουσία μας είναι πασιφανής κι όχι αυτή της ελεημοσύνης που επιδίδεται σήμερα.

Ο κ. Αποστόλου πρόκειται να επισκεφθεί τη Δευτέρα την Ημαθία, όπου θα συναντηθεί με αγρότες παραγωγούς και φορείς του αγροτικού χώρου, για να μεταφέρει ακόμη μια φορά τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα τους για τη διάθεση της παραγωγής τους.

Ταυτόχρονα θα συμμετάσχει, για να εκθέσει τις απόψεις του κόμματός του, στη σύσκεψη των παραγωγών και των εξαγωγέων φρούτων της Δυτικής Μακεδονίας, που θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ημαθίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By