Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ συναντάται ο Βαρβιτσιώτης

Στο επίκεντρο της συνάντησης το  θέμα με τον Οίκο Ναύτου και οι προωθούμενες αλλαγές με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην ακτοπλοϊα και το θέμα της ανεργίας των ναυτικών

varvitsiotis

Το θέμα με τον Οίκο Ναύτου και τις προωθούμενες αλλαγές με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην ακτοπλοϊα και το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα, στις 11:00 μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Με αφορμή την εντολή του ΕΟΠΠΥ στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», για παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης ιατρικού υλικού και εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων, ο γγ της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας πρόσφατα στο ΑΜΠΕ, τόνισε ότι ο Οίκος Ναύτου ανήκει στο ΝΑΤ και τα μηχανήματα και το κτίριό του έχουν αποκτηθεί με χρήματα των Ελλήνων ναυτικών. Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί επιχειρούμενη παραλαβή και παράδοση του κτιρίου, των μηχανημάτων, και των υλικών της μονάδας υγείας των ναυτικών. Η ΠΝΟ ζητεί, επίσης, τη επαναφορά όλων των παροχών του στους Έλληνες ναυτικούς εν ενεργεία και συνταξιούχους, στο προ των μνημονίων καθεστώς λειτουργίας του.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει για σήμερα το πρωί νέα κινητοποίηση έξω από τον Οίκο Ναύτου.

Ενα ακόμα θέμα που θα συζητηθεί είναι αυτό της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα. Τα μέλη της ΠΝΟ αναμένεται να ζητήσουν την παρέμβαση του υπουργού καθώς οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα -που είχαν υπογραφεί για 2 χρόνια με μηδενικές αυξήσεις και περιελάμβαναν και τα πλοία της Αδριατικής- έληξαν στις 31/12/2013.

Τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίασή της η διοίκηση της ΠΝΟ «εξέτασε την όλη γενική κατάσταση στο χώρο της ναυτικής εργασίας και διαπίστωσε ότι δυστυχώς συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών με τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων και την ανεργία να αυξάνεται στα ύψη έχοντας φθάσει σε δραματικά επίπεδα, τα οποία και δυστυχώς συνεχώς διογκώνονται», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By