Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2020

Μηταράκης: «Προετοιμάζουμε τη μετάβαση στη μετά-Μνημονιακή εποχή»

«Το καθήκον μας είναι να επικοινωνήσουμε στις αγορές ότι έχει έρθει το φυσικό τέλος του Μνημονίου»

Chinese Deputy Finance at the Ministry for Development / Κιν

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Μηταράκης, τόνισε ότι χρέος της κυβέρνησης πλέον είναι να διαμορφώσει το έδαφος για την ομαλή έξοδο από το μνημόνιο.

«Το καθήκον μας είναι να επικοινωνήσουμε στις αγορές ότι έχει έρθει το φυσικό τέλος του Μνημονίου και ότι προετοιμάζουμε τη μετάβαση στη μετά-Μνημονιακή εποχή, όχι με βεβιασμένες, μονομερείς ενέργειες, αλλά σε πλήρη συνεννόηση με τους θεσμικούς μας εταίρους. Συνομιλούμε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα ρίσκο αναχρηματοδότησης στο επόμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Το δίλημμα «άρση λιτότητας για τον λαό ή συνέχεια του προγράμματος για τις αγορές» ουσιαστικά δεν υπάρχει, είναι πλασματικό και τεκμήριο αυτού ο ισοσκελισμένος Προϋπολογισμός του 2015 που συγκλίνει με το πρόγραμμα και συμπεριλαμβάνει φοροελαφρύνσεις.

Επίσης, ο Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες της Ελλάδος βελτιώνονται και μάλιστα ότι η χώρα έχει λάβει εύσημα για το σκέλος των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί καθώς και ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, διατηρώντας τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Έχουμε εθνικές εκλογές το 2016 και η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι από την παρούσα βουλή μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

By