Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Μηταράκης: Το ρωσικό εμπάργκο δεν έχει σημαντικές επιτπώσεις στην ελληνική αγορά

» Η ελληνική πλευρά είναι πιθανό να προσφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ώστε να αποζημιωθούν οι κλάδοι που θα πληγούν»

mitarakis600_060214

 

Καθησυχαστικός όσον αφορά στις παρενέργειες του ρωσικού εμπάργκου στην ελληνική αγορά, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως «οι επιπτώσεις στην ελληνική αγορά δεν είναι σημαντικές, εφόσον το ποσοστό των ελληνικών προϊόντων που εξάγονται στη Ρωσία φτάνει το 1,5 %» και σημείωσε πως «η ελληνική διπλωματία είναι σε απευθείας σύνδεση με τη ρωσική»

Μάλιστα έσπευσε να επισημάνει πως «από την αρχή της ουκρανικής κρίσης η ελληνική κυβέρνηση στόχευσε να μην πληγεί η χώρα μας από τις ρωσικές κυρώσεις».

Σχετικά με το ντόμινο πτωχεύσεων των ρωσικών τουριστικών γραφείων εξέφρασε την εκτίμηση πως «μπορεί να αποβεί θετική για τη χώρα μας η ιστορία με τις πτωχεύσεις των ρωσικών τουριστικών γραφείων, καθώς η φιλοξενία που προσέφερε στους ρώσους τουρίστες η Ελλάδα αποτελεί μήνυμα στη Ρωσία ότι η Ελλάδα σέβεται τις διμερείς οικονομικές σχέσεις».

Ο υφυπουργός δήλωσε πάντως ότι η Ευρώπη προτίθεται να λάβει ακόμα πιο σκληρά μέτρα εναντίον της Μόσχας, κάτι που αυξάνει και το φόβο για περισσότερα αντίποινα, ενώ σημείωσε την πρόθεση των Βρυξελλών να προσφύγουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου καθώς το ρωσικό εμπάργκο παραβιάζει τις διεθνείς εμπορικές συνθήκες.

Παράλληλα ανέφερε ότι «η Ελληνική πλευρά είναι πιθανό να προσφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ώστε να αποζημιωθούν οι κλάδοι που θα πληγούν δυσανάλογα».

By