Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Νίκος Δένδιας: «Εθνικό καθήκον οι μεταρρυθμίσεις»

 Σκληρή κριτική στο λαϊκισμό και την άρνηση των μεταρρυθμίσεων

dendias2

Εθνικό και πατριωτικό καθήκον χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την επιχειρηματικότητα. Ειδική φορολογική και ασφαλιστική μεταχείριση των νέων επιχειρήσεων ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ασκώντας σκληρή κριτική στο λαϊκισμό και την άρνηση των μεταρρυθμίσεων ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «οι μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν απάντηση στις απαιτήσεις της τρόικα. Αποτελούν το εθνικό και πατριωτικό καθήκον, αναγκαίο όρο της ανάπτυξης και της εθνικής επιβίωσης».

Κορυφώνοντας την κριτική του πρόσθεσε ότι «η άρνηση του λαϊκισμού, ο οποίος έχοντας ένδυση την λεοντή της φιλευσπλαχνίας και του δήθεν ενδιαφέροντος για τον μαστιζόμενο από την κρίση συνάνθρωπο, στρέφεται εναντίον κάθε μεταρρύθμισης, αποτελεί σήμερα τη μέγιστη κοινωνική προσφορά».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ένα από τα παρεπόμενα της στρεβλής μας ανάπτυξης είναι ότι στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα, παραδόξως, γίνεται αντιληπτή από ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού με αρνητικό πρόσημο.

«Την στιγμή που η επιχειρηματικότητα, δηλαδή η ανάληψη κινδύνου και πρωτοβουλίας, θεοποιείται σ” όλες τις κοινωνίες του πλανήτη, η Ελλάδα, μια μικρή περιφερειακή, ενδοστρεφής και με αγκυλώσεις οικονομία, αρνείται, τουλάχιστον κατά ένα μέρος, να αποδεχθεί το αξιολογικό πρότυπο των προοδευμένων κοινωνιών», σημείωσε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο πραγματικά λαϊκός δημοκρατικός καπιταλισμός είναι «το δικαίωμα του κάθε δημιουργικού Έλληνα που αναλαμβάνει κίνδυνο και πρωτοβουλία, με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο να βρει ένα ισχυρό και σύγχρονο πλαίσιο στήριξης της προσπάθειάς του».

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 31 επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Μαζί στην Εκκίνηση!» για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Νέων Επιστημόνων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By