Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

«Δεν κερδίσαμε τον αγώνα ενάντια στον χρόνο»

eurokoinovoulio

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν κατόρθωσαν το βράδυ της Δευτέρας να καταλήξουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2015. «Δεν υπάρχει συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 » ανέφερε μέσω ανάρτησης στο Twitter εκπρόσωπος της ΕΕ.

«Δεν κερδίσαμε τον αγώνα ενάντια στον χρόνο» δήλωσε και ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών Ενρίκο Ζανέτι η χώρα του οποίου ασκεί αυτό το εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία, ότι οι δύο πλευρές είναι τώρα πιο κοντά σε μια τελική συμφωνία.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ευρωπαίων υπουργών για τον προϋπολογισμό, ο οποίος πρέπει να ανέλθει σε 140 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, είχαν ανασταλεί την περασμένη Παρασκευή, λόγω των διαφωνιών μεταξύ των μελών της ΕΕ και προγραμματίστηκε να συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Με την αποτυχία της συμφωνίας στη λήξη της προθεσμίας που ήταν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλλει νέο σχέδιο προϋπολογισμού, στο οποίο θα γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση και ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 17 Δεκεμβρίου.Αν σε αυτό το σημείο δεν υπάρξει και καμία συμφωνία και δεν εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός η ΕΕ θα περιοριστεί στο ένα δωδέκατο του τρέχοντος προϋπολογισμού ανά μήνα, έως ότου υπάρξει μια νέα διαπραγμάτευση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By