Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019

Να συνταχτούν με τη λαϊκή βούληση καλεί ο Τσίπρας τους κυβερνητικούς βουλευτές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται βέβαιος για την αυτοδυναμία του κόμματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές 

tsipras

Να συνταχτούν με τον λαό και όχι με το μνημόνιο, καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και τους προτρέπει να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή. Τονίζει ότι προέχει το συμφέρον του λαού και ότι το κόμμα του θα καλωσορίσει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών «χωρίς δεύτερες σκέψεις», ενώ εκτιμά ότι τα κυβερνητικά κόμματα καταρρέουν και στήνουν σχήματα για να ανακόψουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

« (…) οι βουλευτές καλούνται να συνταχτούν με τη λαϊκή βούληση και όχι με τις μνημονιακές επιταγές. Αν αυτό το κάνουν, και συνταχτούν με τον λαό και όχι με το μνημόνιο, εμείς θα το θεωρήσουμε θετικό. Εμείς τις διαφοροποιήσεις θα τις καλωσορίσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Διότι για μας πάνω απ΄όλα είναι η προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου. Ούτως ή άλλως τα μέτρα αυτά θα καταψηφιστούν και θα τελειώσουν από τον λαό, στις 25 Μάη» τονίζει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε νέο μνημόνιο, τονίζει ότι αυτό «δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κρυφό μέχρι την κάλπη» και αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, σημειώνει: « αυτό το πλεόνασμα βγήκε μέσα από τη μηχανή του κιμά. Κατακρεούργησαν την κοινωνία και τώρα πανηγηρίζουν πάνω στα ερείπα. Κρύβουν από τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές τη συμφωνία που έκαναν».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και εκτιμά ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Μαΐου, θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυσμό με τη σαφή αποδοκιμασία στα κυβερνητικά κόμματα, θα σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά».

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στην καγκελάριο Μέρκελ αν συναντιόταν μαζί της, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «(…) Θα της έλεγα ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη συνολικά δικαιούνται την ίδια αντιμετώπιση που είχε η χώρα της το 1953. Και ότι ήρθε η ώρα να πάψουν να είναι οι μπαταχτσήδες της ιστορίας. Το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές επανορθώσεις είναι μια ανεκπλήρωτη ιστορική υποχρέωση, που εμείς σύντομα θα διεκδικήσουμε με τον πιο επίσημο τρόπο».

By