Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020

Νομισματικός πόλεμος… μεταξύ Κεδίκογλου – ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

nd-syrizaΝέος κύκλος αντιπαράθεσης ξεκίνησε μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και του ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα του νομίσματος της χώρας, με τον Σίμο Κεδίκογλου να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι  για τις θέσεις που διατυπώνει σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Real fm, τόνισε ότι όσοι μιλούν για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα  είναι εναντίον της πατρίδας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το πολιτικό αντίστοιχο της “βιβλικής Βαβέλ”. Και με ποιον να πρωτομιλήσεις; Με τον κ. Λαφαζάνη που λέει για εθνικοποίηση τραπεζών και να συζητάμε για να φύγουμε από το ευρώ και να καταγγέλλει τρομοκρατία για το θέμα; Η΄ τον κ. Τόλιο, ο οποίος  λέει ότι υπάρχει μια φοβία και επιτέλους, ας απαλλαγούμε από τις φοβίες, να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει: «τον καλωσορίζουμε στην άποψη πως κανένα νόμισμα, ούτε το ευρώ, ούτε η δραχμή, δεν είναι φετίχ. Μπορεί άραγε να αντιληφθεί και πόσο καταστροφική είναι η μνημονική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση;»

Στη συνέχεια, ο Σίμος Κεδίκογλου εξέδωσε ανακοίνωση, απατώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «στην πολιτική Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται να καταλάβουν απλά ελληνικά. Το ευρώ είναι απολύτως απαραίτητο για την ταχεία ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μας, χωρίς άλλες απώλειες για τις ασθενέστερες τάξεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί τη μόνη εγγύηση παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αφού οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, καλύτερα να σιωπήσουν».

 

By