Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

«Οι Έλληνες αναζητούν εργασία στην Γερμανία και στην Ε.Ε»

 Washington Post: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακριά από τους στόχους διάσωσης»

ανεργια

Η Washington Post δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα ένα μήνα μακριά από τους βασικούς στόχους διάσωσης»  στο οποίο περιγράφει το σημείο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα με διαπραγματευτικό χαρτί το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει το πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας και την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό από νέους ανθρώπους (drain brain).

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να μην επιβληθούν οριζόντιες περικοπές, αλλά σχεδιάζει να επεκτείνει τους φόρους ακινήτων το επόμενο έτος και να μειώσει τα όρια του φόρου εισοδήματος», γράφει η εφημερίδα.

«Οι δραστικές περικοπές των δαπανών που επιβάλλονται εδώ και έξι χρόνια ύφεσης έχουν οδηγήσει σε μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας Σεπτεμβρίου να προσεγγίζει το 27,4 %», συνεχίζει, σχολιάζοντας πως «αυτό ωθεί έναν αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων στο να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό».

Eπιπροσθέτως το δημοσίευμα επισημαίνει πως, στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, δεκάδες γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη παρακολούθησαν μια εκδήλωση της Ε.Ε. με στόχο την παροχή βοήθειας για εργασία στη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχω αρχίσει να μαθαίνω γερμανικά, γιατί μου είπαν ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον τομέα μου εκεί….«Οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί εδώ … Περίπου 700 ευρώ το μήνα, ενώ στη Γερμανία μπορεί κανείς να κάνετε την ίδια δουλειά με 1.800 ευρώ. Και αν μείνω στην Ελλάδα, δεν έχω καμία ελπίδα να βρω δουλειά» είπε στην εφημερίδα ο 33χρονος Σπύρος Γρηγοριάδης που εργάζεται ως νοσοκόμος του οποίου η οκτάμηνη σύμβαση εργασίας τελειώνει σύντομα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By