Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2019

Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο

Οι δρόμοι δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορίαporeiaA-ygeias

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία προς τη Βουλή από εργαζόμενους στο Δημόσιο, πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ, διοικητικούς υπαλλήλους του Πολυτεχνείου και μέλη της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα και της στάσης εργασίας της ΕΣΗΕΑ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε προγραμματιστεί για τις 13:00 στα Προπύλαια και η πορεία ξεκίνησε μία ώρα αργότερα κατευθυνόμενη προς τη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την εναντίωση της προς την ενεργοποίηση της τροπολογίας των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ με το «σαθρό», σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ επιχείρημα, ότι δεν απογράφηκαν, καθώς απεργούσαν.

Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση της, σημειώνει ότι «ο παράνομος αποκλεισμός του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορεί να συνεχιστεί, την στιγμή μάλιστα που δεν υφίσταται καμία νομική βάση για όσα απαράδεκτα εξελίσσονται εδώ και 7 ημέρες».

Στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συναυλία στο προαύλιο του Πολυτεχνείου με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», που διοργανώνουν απολυμένοι της ΕΡΤ και οι υπάλληλοι των πανεπιστημίων.

Να σημειωθεί πως οι δρόμοι έχουν ανοίξει και η κυκλοφορία έχει πλέον ομαλοποιηθεί.

By