Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2020

Ο Λαφαζάνης παίρνει τ” όπλο του…

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τη στροφή της ηγετικής ομάδας πέριξ του Αλέξη Τσίπρα και στέλνει μηνύματα

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη μπορεί κανείς να διαφωνεί. Αλλά ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι συνεπής σε όσα λέει. Με λόγια και με πράξεις. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τη στροφή της ηγετικής ομάδας πέριξ του Αλέξη Τσίπρα και στέλνει μηνύματα. Επισημαίνει ότι δηλώσεις στελεχών, όπως του Δημήτρη Παπαδημούλη, είναι εκτός γραμμής. Και κινήσεις στελεχών, όπως των οικονομικών επιτελών του προέδρου, είναι εκτός της λογικής της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν το κάνει τώρα Kούγκι γιατί δε θέλει να κατηγορηθεί πως υπονόμευσε την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αν όμως γίνει κυβέρνηση και δε σκίσει το μνημόνιο ο Αλέξης τότε ο Παναγιώτης θα τη σκίσει τη γάτα. Εκτός κι αν συμβιβαστεί κι αυτός με την εξουσία, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε κανένα στοιχείο από την πολιτική του διαδρομή για να το ισχυριστούμε.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως τα εσωκομματικά προβλήματα της Κουμουνδούρου θα βαθαίνουν και θα έρχονται στο προσκήνιο, όσο πλησιάζει η ώρα ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών. Ή έστω ευθυνών αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κληθεί από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Γιάννης Αντύπας

By