Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2019

Ο πάπας θέλει να επισκεφθεί την Αρμενία

Στο πλαίσιο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων

fragiskosΤην πρόθεση του πάπα να επισκεφθεί την Αρμενία στο πλαίσιο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων επισημαίνει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσατζέρο».

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, «όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο πάπας είχε τονίσει, με ξεκάθαρο τρόπο, ότι «αυτή των Aρμενίων ήταν η πρώτη γενοκτονία του περασμένου αιώνα».

Σύμφωνα με τη «Ιλ Μεσατζέρο», η κυβέρνηση της Αρμενίας κάλεσε επίσημα τον Αργεντινό ποντίφικα να επισκεφθεί, το 2015, το Ερεβάν, στα πλαίσια των τελετών μνήμης για τα εκατό χρόνια από την Γενοκτονία των αρμενίων.

Ο πνευματικός πατέρας των ρωμαιοκαθολικών απάντησε στον Αρμένιο πρέσβη στο Βατικανό, ότι «θα κάνει ό,τι του είναι δυνατόν» για να πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό.

Όπως γράφει, τέλος, η εφημερίδα της ιταλικής πρωτεύουσας, «πρόθεση της καθολικής εκκλησίας της Αρμενίας είναι να τελέσει ο ποντίφικας μια μεγάλη λειτουργία εις μνήμην των θυμάτων, ει δυνατόν, μπροστά στο μνημείο Μετς Γιεγκέρν που συμβολίζει αυτό που είναι γνωστό πλέον ως το μεγάλο κακό, τις μαζικές εκτελέσεις και τον εκτοπισμό των αρμενίων από μέρους των Νεότουρκων».

By