Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Παρατείνειται το κλείσιμο πρεσβειών των ΗΠΑ σε Μέση Ανατολή και Αφρική

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

al_qaeda_somalia_105870405Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι αποφάσισε να παρατείνει για αρκετές ημέρες το κλείσιμο πολλών πρεσβειών και προξενείων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ορισμένες πρεσβείες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 10 Αυγούστου αλλά αυτό δεν οφείλεται στη διατύπωση νέων απειλών για τρομοκρατικό χτύπημα αλλά είναι αποκλειστικά ένα προληπτικό μέτρο.

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να κλείσει περί τις είκοσι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές προκλήθηκε από μηνύματα που προέρχονται από υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα, δήλωσαν χθες αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μέλη του Κονγκρέσου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τον Μάικλ ΜαΚόλ, πρόεδρο της επιτροπής εσωτερικής ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος έκανε λόγο για «τις πιο αξιόπιστες και ακριβείς απειλές που έχουν διατυπωθεί από την 11η Σεπτεμβρίου».

Ορισμένες διπλωματικές αποστολές, όπως αυτές της Καμπούλ, της Βαγδάτης και του Αλγερίου που παρέμειναν κλειστές την Κυριακή θα επιτραπεί να ξαναλειτουργήσουν από σήμερα Δευτέρα. Θα παραμείνουν όμως κλειστές οι πρεσβείες και τα προξενεία στο Άμπου Ντάμπι, το Αμάν, το Κάιρο, το Ριάντ, το Νταρχάν της Μογγολίας, την Τζέντα, την Ντόχα, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, τη Μανάμα, τη Μουσκάτ, τη Σαναά, την Τρίπολη της Λιβύης, το Ανταναρίβο, τη Μπουζουμπούρα, το Τζιμπουτί, το Χαρτούμ, το Κιγκάλι και το Πορτ Λουί, την πρωτεύουσα του Μαυρίκιου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης από σήμερα οι διπλωματικές αποστολές στη Νουαξότ, τη Χεράτ, το Μαζάρ ελ Σαρίφ, τη Βασόρα και το Ερμπίλ.

ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By