Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

259.718 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ

oaed-epidoma-anergia-eurokinissi-660_15

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, 259.718 είναι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ για συμμετοχή στο πρόγραμμα Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 και να διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2015.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ έχει σκοπό να καλύψει έως 130.000 δικαιούχους, κάτι που σημαίνει ότι υποβλήθηκαν σχεδόν διπλάσιες αιτήσεις, ενδεικτικό και της τεράστιας συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για τον Κοινωνικό Τουρισμό με την κατάρτιση του προσωρινού πίνακα φαίνεται ότι θα παρουσιάσει μια μικρή καθυστέρηση, καθώς έως τις 15 Αυγούστου είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πρώτων 80.000 αιτήσεων. Αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΑΕΔ εκτιμούν ότι έως τα τέλη Αυγούστου θα είναι έτοιμος ο προσωρινός πίνακας δικαιούχων.

Ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και έπειτα αναμένεται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου η ανάρτηση του τελικού πίνακα. Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα έχουν το δικαίωμα να παραλάβουν την σχετική επιταγή κοινωνικού τουρισμού που θα αφορά την παραπάνω χρονική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως και πέντε διανυκτερεύσεις, σε τουριστικά καταλύματα που έχουν ενταχθεί στο μητρώο παρόχων του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν το λιγότερο 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας κατά το 2013, είτε άνεργοι που την ίδια χρονιά, το 2013, έλαβαν τουλάχιστον 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης της ανεργίας, είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Για την επιλογή στο πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένη Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του, καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By