Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Ραγκούσης: Ούτε με… σφαίρες στη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη

Τι απαντά ο πρώην υπουργός για τον Φώτη Κουβέλη και τα σενάρια συνεργασίας, μιλώντας στο thepaper.gr.

ragousisΣκληρή απάντηση στον Φώτη Κουβέλη κόβοντας κάθε περιθώριο συνεργασίας του με τη ΔΗΜΑΡ δίνει η πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο thepaper.gr.

«Δε θα μπορούσα ποτέ να συνεργαστώ με ένα κόμμα που παρουσιάζει την εξής απαράδεκτη, έως φαιδρή, εικόνα: Οι υπουργοί του κόμματος να υπογράφουν το νόμο-μνημόνιο 3, οι βουλευτές να μην το υπερψηφίζουν και ο ίδιος ο κ. Κουβέλης να μένει στην τρικομματική συμμαχία για να το υλοποιήσει» λέει ο κ. Ραγκούσης και προσθέτει σκληρά: «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα για να μπορέσω εγώ να συνεργαστώ. Αυτό είναι το δόγμα της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης που μας χρεοκόπησε: Άλλα λέω, άλλα εννοώ και στο τέλος άλλα κάνω».

Ο πρώην υπουργός θυμίζει την στάση του κ. Κουβέλη όταν καταψήφισε τον νόμο-Ραγκούση για αξιοκρατία στις προσλήψεις, όταν υπερψήφισε «την επαναφορά των stage» όπως λέει και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Η απηνής αντιπαράθεση ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο, όταν ο κ. Κουβέλης στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο και στη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου είχε δηλώσει ότι συζητά με στελέχη του ευρύτερου χώρου ώστε να ανασυσταθεί η Κεντροαριστερά, εξαιρώντας όμως ρητώς τον Γ. Ραγκούση.

Μιλώντας στην ίδια στήλη στα Νέα του Σαββάτου σήμερα, ο πρώην υπουργός τονίζει: «Πρόκειται προφανώς για παρεξήγηση. Δεν έχω εκφράσει ποτέ την επιθυμία να συνομιλήσω με οποιονδήποτε στην προοπτική της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ. Ούτε με στέλεχος του κόμματος, ούτε με τον κ. Κουβέλη» αναφέρει ο κ. Ραγκούσης. Όταν ερωτάται από τον δημοσιογράφο τι θα πράξει αν αλλάξει η στάση τους απέναντι του, το κλιμακώνει: «Κοιτάξτε, με τον κ. Κουβέλη δεν έχω τίποτε να πω, πολύ περισσότερο να συνεργαστώ. Ο κ. Κουβέλης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει δύο σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μας, μια που αφορούσε τον Καλλικράτη και μία για τις προαγωγές και τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η στάση του αυτή δεν μου αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By