Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2019

Σάμος: Κατάληψη στο γραφείο του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα νηπιαγωγεία που έχουν λιγότερα από 7 παιδιά θα πρέπει να κλείσουν

nip

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, της ΕΛΜΕ, του Εργατικού Κέντρου, του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων καταγγέλλοντας την απόφαση του διευθυντή να αναστείλει την λειτουργία πέντε νηπιαγωγείων στο νησί μεταφέροντας τις νηπιαγωγούς σε άλλα με μεγαλύτερο αριθμό νηπίων.

Αρχικά η απόφαση του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφορούσε τα νηπιαγωγεία Υδρούσσας, Λέκας, και Κουμείκων και στη συνέχεια αποφασίστηκε να κλείσουν τα νηπιαγωγεία του Παγώνδα και του Πλατάνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα νηπιαγωγεία που έχουν λιγότερα από 7 παιδιά θα πρέπει να κλείσουν και η απόφαση αυτή προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του προϊσταμένου και των εκπαιδευτικών αλλά κυρίως γονέων – κατοίκων των συγκεκριμένων δημοτικών διαμερισμάτων που καλούνται είτε να μεταφέρουν τα νήπιά τους σε όμορα χωριά είτε σε νηπιακούς σταθμούς του δήμου με την όποια οικονομική επιβάρυνση αυτό συνεπάγεται.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεσμεύτηκε να αποστείλει εκ νέου την λίστα με τα κενά ενώ από την πλευρά τους οι δάσκαλοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που ξεκινά από την Τρίτη ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη οπότε και θα επισκεφθούν ξανά την Πρωτοβάθμια για να ενημερωθούν για τις απαντήσεις του αρμόδιου υπουργείου.

Την Παρασκευή το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Ένωση γονέων και κηδεμόνων καθώς και το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ συνδιοργανώνουν στην αίθουσα του δημαρχείου Σάμου σύσκεψη για την παιδεία.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

By