Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Σημάδια βελτίωσης για τον γιατρό που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 2.000 ανθρώπους

ios ebola

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει ο τρίτος Αμερικανός γιατρός που προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα ενώ μετείχε σε ένα ιεραποστολικό πρόγραμμα στη Λιβερία, όμως ακόμη παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε η σύζυγός του.

Ο Δρ. Ρικ Σάκρα, 51 ετών, από τη Βοστόνη, μεταφέρθηκε την Παρασκευή από τη Λιβερία στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα, στην Όμαχα.»Ο Ρικ είναι πολύ άρρωστος και αδύναμος, όμως βελτιώθηκε ελαφρά. Ζήτησε να φάει και έφαγε λίγη κοτόσουπα» είπε η γυναίκα του, Ντέμπι Σάκρα.Η ίδια και ο 22χρονος γιος του ζεύγους βρίσκονται στη Νεμπράσκα και έχουν δει τον ασθενή, που νοσηλεύεται στην απομόνωση, μόνο μέσω βιντεοσύνδεσης, για περίπου 25 λεπτά.

Ο γιατρός, είπε η Ντέμπι Σάκρα, δεν θυμάται πολλά πράγματα από το ταξίδι του από τη Λιβερία όμως η ίδια δήλωσε «ανακουφισμένη που ξαναείδε το πρόσωπό του και άκουσε τη φωνή του».

Ο Σάκρα προσβλήθηκε από Έμπολα ενώ εργαζόταν σε ένα νοσοκομείο της Λιβερίας για λογαριασμό της χριστιανικής οργάνωσης SIM USA που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 2.000 ανθρώπους σε σύνολο 4.000 που προσβλήθηκαν από τον ιό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By