Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Στο στόχαστρο η κυβέρνηση

Η έλευση των επικεφαλής της τρόικας γίνεται αφορμή για νέο γύρο αντιπαράθεσης.

 © FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Εβδομάδα συνεχών συναντήσεων ξεκινά το κυβερνητικό επιτελείο με τους δανειστές. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί την Κυριακή, ενώ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς την Πέμπτη, 7 Μαρτίου.

Η έλευση έχει ξεκινήσει νέο γύρο κριτικής προς την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «ο κ. Σαμαράς ακολουθεί με πίστη και προσήλωση την πολιτική του μνημονίου και γι’ αυτό ούτε θέλει ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί κάτι διαφορετικό στην εκ νέου συνάντησή του με την τρόικα». Στη συνέχει αναφέρει ότι «όσο και αν προσπαθεί να κρύψει την πραγματικότητα παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια, ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου, περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις οδηγώντας την κοινωνία και την οικονομία σε διάλυση».

«Τα ψέματα και η τεχνητή δόση αισιοδοξίας τελείωσαν. Η δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για την επιβίωση της κοινωνίας ώστε να ανοίξει νέος δρόμος για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση με άξονες τη στήριξη των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους για ανόρθωση της οικονομίας, πλήρης απασχόληση και ανάπτυξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «το τραγικό αστείο περί επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα πρέπει να τελειώσει» και προσθέτει ότι « διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού μέσα στην ΕΕ και με τα μονοπώλια δεν υπάρχει. Διαπραγματεύσεις γίνονται, όχι για να ανακουφιστεί ο λαός αλλά για το πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικά και πώς θα επιταχυνθούν τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του».

«Ο κ. Στουρνάρας έχοντας ενστερνιστεί μια εντελώς ενδοτική στάση απέναντι στις μνημονιακές επιταγές, εν όψει της νέας έλευσης της τρόικας θυμίζει πλέον την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι, που θα επιβάλλουν οι δανειστές, με τη μορφή νέων μέτρων» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By