Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Τα μεγαλύτερα «φέσια» τα βάζει το ίδιο το κράτος

Στα 5 δις ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου

ofeiles

Μπορεί το κράτος να ασκεί ασφυκτικές πιέσεις προς τους ιδιώτες προκειμένου να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ωστόσο το ίδιο το Δημόσιο δεν σταματάει να βάζει «φέσια» οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες επιχειρηματίες, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα «ΝΕΑ» οι καθυστερήσεις από τις πληρωμές των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες είναι απίστευτες καθώς κατά μέσο όρο υπερβαίνουν τους πέντε μήνες, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται κατάφωρα η νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρυσι και προβλέπει ότι το κράτος θα εξοφλεί τις υποχρεώσεις του εντός 3 ημερών.

Έτσι, όχι μόνο το Δημόσιο αποδεικνύεται ο χειρότερος κακοπληρωτής στην αγορά, αλλά με τη πρακτική του αυτή καταδικάζει σε χρηματοδοτική ασφυξία χιλιάδες εγχώριες επιχειρήσεις, σε μία περίοδο που παραμένουν κλειστές οι στρόφιγγες της ρευστότητας. Πρόκειται για καθυστερήσεις που έχουν φέρει σε απόγνωση ακόμα και ολόκληρους κλάδους, με τους επιχειρηματίες να προχωρούν ακόμα και σε επισχέσεις προκειμένου να πιέσουν για την αποπληρωμή των οφειλών.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Μαΐου, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, έφτανε περίπου τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

dimosio ofeiles-2

Πηγή: Τα Νέα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By