Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Τζορτζ Κλούνεϊ: Δεν κρατώ κακία στον δήμαρχο του Λονδίνου για τα γλυπτά του Παρθενώνα

«Υπερβολές που σβήνονται με μερικά ποτήρια ουίσκι» χαρακτηρίζει ο αμερικανός ηθοποιός τις δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον για τα γλυπτά του Παρθενώνα

george-clooney
Για δεύτερη εβδομάδα ο βρετανικός Τύπος ασχολείται με τις δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και σήμερα φιλοξενεί δηλώσεις του ηθοποιού, ο οποίος απαντά στην επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του δημάρχου, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε πραγματικά πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Πρόκειται για υπερβολές που σβήνονται με μερικά ποτήρια ουίσκι. Έχω βρεθεί κι εγώ καμιά δύο φορές σε αυτήν τη θέση και δεν κρατώ κακία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Επιπλέον τονίζει πως «όταν, όμως, πρόκειται για πραγματικά γεγονότα και όχι για αποκυήματα της φαντασίας, θα πρέπει κανείς να κοιτάξει τους κανονισμούς της Ουνέσκο που έχουν γίνει αποδεκτοί από όλες τις πλευρές. Ένα κράτος που καταλαμβάνει μια χώρα δεν μπορεί να πουλά την εθνική πολιτιστική κληρονομιά της» τονίζει ο Κλούνεϊ και παράλληλα επισημαίνει πως «ακόμα πιο σχετικό είναι το γεγονός ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα απομακρύνθηκαν βάναυσα από τον ναό από τους Τούρκους και μετά πωλήθηκαν. Ήταν ένα μοναδικό μνημείο που κομματιάστηκε. Είναι σαν να κομματιάσεις το άγαλμα του Δαβίδ και το κεφάλι του να βρεθεί στην Αγγλία, το μπράτσο του στο Βατικανό και ο κορμός του στο Μητροπολιτικό Μουσείο».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον την προηγούμενη εβδομάδα από τη στήλη του στην εφημερίδα Daily Telegraph είχε επιτεθεί στον Κλούνεϊ, λέγοντας πως με αφορμή την ταινία που προωθεί φαίνεται να υποστηρίζει τη χιτλερική ατζέντα σχετικά με τους βρετανικούς πολιτιστικούς θησαυρούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το ιστορικό της αντιπαράθεση Κλούνει – Τζόνσον

(Visited 1 times, 1 visits today)
By