Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2020

Τη συνεργασία εφοπλιστών επιδιώκει ο Βαρβιτσιώτης

Συνάντηση των δύο πλευρών με θέμα την ναυτική εκπαίδευση

samaras_efoplistes

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με το θέμα της ναυτιλιακής εκπαίδευσης να δεσπόζει στη συζήτηση των δύο πλευρών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε τη συνεργασία με την ΕEΕ και την υποβολή προτάσεων από την πλευρά της ώστε να επιτυγχάνεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο η απορρόφηση των αποφοίτων σπουδαστών από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στα πλοία ελληνικής ή ξένης σημαίας.

«Διαπιστώνοντας το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες σπουδαστές να μπαρκάρουν έλαβα μία πρωτοβουλία να διευθετηθεί με υπουργική απόφαση η διαφορετική ασφαλιστική αντιμετώπιση μεταξύ των σπουδαστών που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά ταξίδια σε πλοία με σημαία κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σημαίας τρίτης χώρας, και εκείνων που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά ταξίδια σε πλοία υπό ελληνική σημαία. Με τη δική σας συμβολή μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη ρύθμιση και να δούμε τους σπουδαστές μας να πραγματοποιούν το όνειρό τους να βγουν στη θάλασσα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο υπουργός ενημέρωσε για το σχέδιο ναυτιλιακής εκπαίδευσης του υπουργείου και τόνισε ότι σκοπός είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης που παρέχονται στη χώρα, «αντάξιες των προσδοκιών των ναυτικών και του εμπορικού μας στόλου».

Και πρόσθεσε: «Η λειτουργία των ιδιωτικών σχολών θα έχει έναν επιπλέον στόχο, την ευελιξία στην εξυπηρέτηση των ναυτικών, που θα αποκτήσουν ευχερέστερη πρόσβαση στις εκπαιδεύσεις που κρίνονται απαραίτητες για τη ναυτολόγησή τους όλο το χρόνο και όχι με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης τόνισε ότι η Ένωση ήδη έχει προχωρήσει σε ένα ευρύ πρόγραμμα χορηγιών για την ανακαίνιση των σχολών της Σύρου και της Ύδρας, ενώ ακολουθούν οι σχολές της Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, της Χίου και των Οινουσσών.

«Γνώμονας των δωρεών μας είναι η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης προς όφελος των νέων ανθρώπων και της κοινωνίας. Εκπροσωπούμε την κορυφαία δύναμη στη ναυτιλία παγκοσμίως και βούληση μας είναι οι νέοι σπουδαστές να λαμβάνουν σύγχρονη εκπαίδευση σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιάμης.

By