Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για τον βομβαρδισμό σε σχολείο του ΟΗΕ

«Βομβαρδίσαμε κατά λάθος το σχολείο, στοχεύαμε μηχανάκι!»

A Palestinian medic holds two children hurt in an Israeli strike on a UN school in Beit Hanoun, Gaza

Οι ΙΕΔ ανέλαβαν ουσιαστικά την ευθύνη για το χτύπημα στο σχολείο του ΟΗΕ στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

«Ο ισραηλινός στρατός έβαλε στο στόχαστρο τρεις τρομοκράτες του Ισλαμικού Τζιχάντ που επέβαιναν σε ένα μηχανάκι κοντά στο σχολείο της UNRWA στη Ράφα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ιερουσαλήμ, όπου σημειώνεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις «εξετάζουν τις συνέπειες που είχε αυτό το πλήγμα».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, συγκλονισμένος καταδίκασε την επίθεση με σκληρά λόγια κάνοντας λόγο για εγκληματική ενέργεια, τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιείται σε υποδομές των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα.

Όπως προκύπτει από τον νεότερο απολογισμό, στις 26 ημέρες της στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευτική Αιχμή»  οι νεκροί άγγιξαν τους 1.740 και οι τραυματίες τους 9.080. Οι πρόσφυγες δε, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, με τον ΟΗΕ να εκτιμά πως το 25% του πληθυσμού του αποκλεισμένου θύλακα έχει εκτοπιστεί βίαια.

Ταυτόχρονα, τουλάχιστον 76 παλαιστινιακές οικογένειες έχουν χάσει τρία ή περισσότερα μέλη τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, ενώ βαρύ φόρο αίματος έχουν πληρώσει και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα. Σύμφωνα με απολογισμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), εννέα ρεπόρτερ και εικονολήπτες σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής στη Γάζα, την ώρα που οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός φαίνεται πως αποδεικνύονται φρούδες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By