Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2019

Τσίπρας: “Εγκλημα της Μέρκελ στην Κύπρο

Να πάρει θέση και ο Αντώνης Σαμαράς ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

tsiparas3Με αφορμή το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας σχολίασε τη στάση της Γερμανίδας καγκελάριου και του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά., κάνοντας λόγο για εγκληματική στρατηγική της “Ανγκελα Μέρκελ.

«Η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποτέλεσμα εκδικητικής μανίας της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στον κυπριακό λαό. Το κούρεμα καταθέσεων είναι ανεπίτρεπτο, απειλεί τη σταθερότητα της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί για την Κύπρο. Ούτε βέβαια να αποτελέσει δεδικασμένο για άλλες περιπτώσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε μια δημοκρατική ασπίδα προστασίας των λαών από την εγκληματική στρατηγική της κ. Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς οφείλει τώρα και χωρίς μισόλογα να εξηγήσει αν έχει και ο ίδιος συμφωνήσει στο έγκλημα. Στον αντίποδα αυτής της εγκληματικής απόφασης, πρέπει άμεσα να διοργανωθεί ειδική διάσκεψη για τα χρέη των ευρωπαϊκών χωρών που θα δώσει λύση στα πρότυπα της διάσκεψης του Λονδίνου, το 1953, που διέγραψε το 60 τοις εκατό των γερμανικών χρεών».

«Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι έχει ιστορική μνήμη και η Γερμανία συναίσθηση των ιστορικών ευθυνών που αναλαμβάνει» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

By