Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει στις «ανθρωποθυσίες»

Με αφορμή την απόφαση των πολιτικών αρχηγών για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, καλεί το λαό να ανατρέψει αυτή την πολιτική.

TSIPRASPSNAΙδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών για τις 15.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι «μας οδηγούν έναν αιώνα πίσω».

«Η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, χτες, δεν έπρεπε να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι δεκαπέντε χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατ’ εντολήν της τρόικας, μας οδηγούν έναν αιώνα πίσω. Σε άλλες, παλιότερες, σκοτεινές για τη χώρα  εποχές. Πρόκειται για 15.000 ανθρωποθυσίες που έρχονται να προστεθούν στα εκατομμύρια άλλων, που έχουν συμβεί στον ιδιωτικό τομέα», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συναινέσει στις «ανθρωποθυσίες» και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να συναινέσουμε στον μαζικό αποκεφαλισμό εργαζομένων».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί όλους τους εργαζόμενους «να βάλουν, με τους αγώνες τους, ένα τέρμα στη διαρκή κι επαναλαμβανόμενη θυσία της Ιφιγένειας, προκειμένου να πνεύσει ούριος άνεμος για τους δανειστές μας».  «Καλούμε τον ελληνικό λαό, με τους αγώνες του, να ανατρέψει αυτή την πολιτική, αυτή την κυβέρνηση που μας οδηγεί στην καταστροφή», τονίζει.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By